Quantum Touch

Quantum Touch is een krachtige healingtechniek. Bij Quantum Touch gebruik je je ademhaling, beeldende voorstellingsvermogen en je bewustzijn. Door je bewust te zijn van je eigen lichaam, jezelf, je liefde en je intentie kun je je zelfgenezingskracht versterken en processen versnellen.
Quantum Touch maakt gebruik van een aantal principes die invloed hebben op de zelfgenezing.
Als eerste zijn liefde, aandacht en intentie belangrijke aspecten. Het begint bij liefdevolle aandacht voor jezelf. Liefde is een universele trilling, het is voelbaar en het beinvloedt materie. Er wordt gewerkt met de kracht van liefde en intentie (dat er zelfgenezing plaatsvindt), dit zorgt ervoor dat al je cellen wakker worden en jouw eigen zelfgenezingskracht sneller en beter gaan werken.
Het zelfgenezende vermogen hebben wij van nature. Wij genezen onszelf de hele dag door zonder dat we daar bewust mee bezig zijn. Het lichaam weet zelf wat en hoe er hersteld moet worden, dit noemen we de intelligentie van het lichaam. Quantum –Touch ziet alle healing als zelfhealing, want je kunt alleen jezelf genezen. Het lichaam geeft meestal zelf de plekken aan waar behandeld mag worden met pijn, ongemakken of emoties.
Quantum-Touch werkt met levenskrachtenergie. Ademhaling versterkt je levenskrachtenergie en brengt je meer in het hier en nu en hierdoor kan het zelfgenezingsproces veel sneller verlopen.
Ook maakt het gebruik van de principes van trilling, resonantie en entrainment (afstellen).Het principe van trilling geeft aan dat alles vibreert en in beweging is omdat alles wat bestaat energie is. Ieder mens, ieder orgaan heeft zijn eigen trilling. Een pijnplek, blokkade heeft altijd een minder optimale trilling dan hij hoort te hebben. Als je met de Q-T techniek op een pijnplek werkt kan de trilling op die plek in beweging komen door het principe van resonantie en weer in zijn eigen trilling komen. Zo kan het lichaam zijn zelfgenezingskracht activeren en de balans herstellen.
Bewustzijn speelt een belangrijke rol in Quantum Touch en het zelfgenezingsproces. Het principe hierbij is dat energie je aandacht, gedachten volgt en naar de plek gaat waar je aan denkt. Het is wetenschappelijk bewezen dat met ademhalingsoefeningen en het gebruik van specifieke aandacht, gedachten het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem beïnvloedt kan worden. Het autonome zenuwstelsel reguleert een groot aantal onbewuste functies van inwendige organen, onder andere de ademhaling, de spijsvertering de hartslag, verwijden en vernauwen van de bloedvaten.
Met Quantum Touch is het mogelijk het zelfherstellend mechanisme te beïnvloeden, te versnellen.

 Bij een Quantum- Touch behandeling wordt er gebruik gemaakt van een zachte aanraking met de handen op de juiste plek die resoneert met het probleem en/ of van de “aanraking” via de intentie vanuit het hart. Ook wordt er een speciale ademhaling, de bodysweep of hartsweep, gebruikt.
Quantum-Touch kan je gebruiken naast reguliere behandelingen. Het wordt aangeraden om bij nieuwe klachten de huisarts te consulteren. Dit kan ook aanvullende informatie geven die gebruikt kan worden bij de behandeling.
Klachten waarbij Quantum-Touch kan worden ingezet:
Allerlei acute en chronische klachten
Pijnklachten
Scheefstanden bekken, wervels, schouders, schedel
Scoliose
Emoties,
Trauma’s,
Fobieën,
Bij HSP, ADHD, ADD,
Leerproblemen,
Buik- en hoofdpijn
Sportblessures
Aanvullende behandeling bij allergieën