Over Praktijk Monique Wiegel

Sinds 1986 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut en heb sindsdien uit een brede interesse voor het vak vele cursussen en opleidingen gedaan om mijn kennis en praktische vaardigheden te verdiepen en te verbreden.

Tijdens stages vanuit de opleiding merkte ik het grote belang van het biopsychosociale aspect in het klachtenproces en herstel. Ik merkte al snel dat niet alleen het biomedische maar ook de psychologische en sociale factoren een belangrijke rol speelden in het genezingsproces.

Na mijn opleiding heb ik de volgende cursussen en opleidingen gedaan om mij in de breedte en diepte van het vak te scholen: Meridiaan therapie, Haptonomie,  kinderaantekening haptonomie , Manuele therapie volgens Maitland, Bindweefselmassage, Zwangerschapsbegeleiding, Ontwikkelingsmotoriek methode Niek Brouw, Hypnotherapie, Medische hypnotherapie,  Bowen,  Cranio-sacrale therapie,  Mindfulness, Quantum- Touch en Quantum- Allergy.

Via bij- en nascholing heb ik mij gespecialiseerd in chronische pijn, losk(lichamelijk onverklaarbare klachten) zoals  buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheidsklachten, psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, spanningshoofdpijn, spastische darmproblematiek, slaapstoornissen, angstklachten, depressie, somberheid,  ptss en de behandelmogelijkheden.

Na 20 jaar gewerkt te hebben binnen een gezondheidscentrum en 13 jaar gewerkt heb aan de Hanenburglaan 22 in Den Haag, ben ik nu werkzaam aan de Prins Willemstraat 41 in Scheveningen.
Vanaf 2010 ben ik als natuurgeneeskundig registertherapeut ingeschreven bij de VBAG,RBCZ, TCZ.

Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en heb veel ervaring opgedaan met klachten rondom hooggevoeligheid, add/adhd, autisme, pdd/nos, Gilles de la Tourette.

Mijn zienswijze als therapeut gaat ervan uit dat ik als therapeut op gelijkwaardige basis behandeling, begeleiding bied in het genezingsproces waarbij er tools aangereikt worden op zo nodig lichamelijk, emotioneel, mentaal niveau, op gebied van zingeving en kwaliteit van leven, waardoor gezondheid verbeterd en/of onderhouden kan worden. Om het gestelde doel te bereiken wordt een actieve inbreng verwacht.

Hierbij ben ik ook geïnspireerd door het Positieve gezondheidsmodel van Machteld Huber. Onder Positieve gezondheid wordt verstaan dat gezondheid het vermogen van mensen is om zich aan te passen en hun eigen regie te voeren in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Het zet de mens centraal en benadrukt de eigen kracht en potentieel in de mens.


Mijn verdere inspiratie haal ik uit de natuur, wandelen, dansen, lezen, yoga, kanoën, chi gong, reizen, alle mensen uit mijn leefomgeving, het leven zelf en nog zoveel meer.