Quantum Allergy

Quantum Allergy is een methode die gebruik maakt van testen en resetten van verstoringen om het lichaam weer in balans te krijgen bij klachten door verstoringen zoals allergie, intoleranties en andere prikkels.
Alle cellen, organen en systemen in het lichaam hebben een eigen optimale trilling. Deze trilling kan verstoord worden als reactie op verschillende factoren. Deze factoren kunnen van alles zijn. Er kan sprake zijn van een allergie of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, toxische en farmacologische belastingen op het lichaam. Ook zijn er soms minder voor de hand liggende prikkels die klachten kunnen veroorzaken en/of verergeren. Waar er bij een enkele verstoring nog geen klachten zichtbaar hoeven te zijn kan het lichaam bij meerdere verstoringen zodanig belast worden dat er klachten optreden.
Doormiddel van een uitgebreide intake en het testen met verschillende vormen van kinesiologische spiertesten kan worden uitgezocht waar het lichaam specifiek op reageert met een verstoorde trilling. Datgene waardoor het lichaam uit balans is geraakt wordt bewust gemaakt. Je kunt hierdoor inzicht krijgen in de reacties en klachten van je lichaam.
De behandeling bestaat uit het resetten van het lichaam op de verstorende factor(en) door middel van balans-, ademhalingstechnieken, visualisaties en massage. Het lichaam leert als het ware weer om optimaal te reageren op datgene wat als verstorende factor werd gezien zodat het er niet meer van uit balans raakt. Zo leert het immuunsysteem weer te werken zoals het hoort te werken en helpt het de zelfgenezingskracht te versterken en te versnellen.
Na het resetten wordt er aandacht besteed aan het integreren om het lichaam sneller aan de verandering van het resetten te laten wennen. Hiervoor kunnen verschillende technieken gebruikt worden zoals Quantum-Touch, oor massage, rug massage, drukpuntenmassage, fysiotherapie, coaching.
Na de behandeling wordt advies gegeven over welke stappen er mogelijk zijn om het positieve effect van de behandeling te behouden en te versterken. Soms is het nodig om voor bepaalde tijd een aangepast voedingspatroon en/of ontlastende levensstijl te volgen om het lichaam de kans te geven om te herstellen en een optimale balans te verkrijgen.
De ademhalingsoefeningen, de kinesiologische spiertesten en het resetten worden ook aangeleerd om zelf te kunnen ontstoren voor, tijdens of na het contact met een verstorende factor.
Alle oorzaken van verstoringen kunnen met Quantum-Allergy worden gereset zodat de balans verbetert en klachten kunnen verminderen en verdwijnen. Binnen de Quantum-Allergy wordt er gewerkt met onder andere de volgende verstoringen.
Zuur, base, reset
Eiwitten, vetten, koolhydraten
Lichaamseigen: enzymen, hormonen, neurotransmitters
Voeding en drinken, suikers, E-nummers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakversterkers, tarwe, granen, gist
Inhalatie: huisstof, rook, dieren, grassen, pollen, parfum
Contact: kleding, wol, polyester, shampoo, rubber
Supplementen: mineralen, vitamines, enzymen, zware metalen
Emotie, stress, beweging, relatie, geluid
Straling: GSM, computer, WIFI, televisie, aardstraling, zon
Geopatisch : kou, hitte, vocht, wind
Medicijnen: penicilline, bloeddruk, diabetes, cholesterol
Injectie: vaccinaties, insecten, medicijnen
Pathogenen: bacteriën, virussen, parasieten, schimmels
Aannames, overtuigingen, incidenten, trauma’s

De Quantum Allergy is te gebruiken naast reguliere behandel- en onderzoeksmethodes en medicatie.
Het is gewenst om bij iedere nieuwe klacht de huisarts te bezoeken.